In de nieuwbrief van dewe week, willen we graag het platform Azumuta in de kijker zetten.

Met een geïntegreerd SaaS-platform en mobiele applicatie digitaliseert en elimineert Azumuta het gebruik van papierwerk bij werkzaamheden op de shopfloor. Door het gebruik van het platform, herdefiniëren bedrijven de interface tussen mensen en de fysieke werkvloer omgeving. Dit zorgt voor een cultuur van constante verbetering en ondersteuning waarbij operators, supervisors en managers verbonden zijn met elk productieaspect waarbij pen en papier overbodig zijn. 

Azumuta gelooft sterk dat elke shop floor volledig onder controle kan worden gehouden en de productiviteit toeneemt door de juiste documenten en rapporten op alle plaatsen beschikbaar te stellen.

Om deze digitale productie omgeving te realiseren vertrouwt Azumuta op 3 pijlers:

  1. Paperless Factory
  2. Data & Analytics
  3. IoT connectivity

De dagen van het printen, verspreiden en updaten van Word-documenten, Excel-bestanden en slordige training binders liggen achter ons. Azumuta’s connected worker platform maakt papierloze processen van alle productie-activiteiten mogelijk, door het implementeren van volgende modules:

  • Digitale werkinstructies: Via de tool hebben operators overal en altijd snel en eenvoudig toegang tot de laatste versie van werkinstructies. Op die manier staan alle productiegegevens die vroeger verborgen zaten in onoverzichtelijke papieren notities en Excel-spreadsheets, nu centraal op één platform. Ook kunnen er nu bij iedere stap visuals, gaande van foto’s tot 3D- tekeningen aan worden toegevoegd.
  • Audits & digitale checklists: Azumuta standaardiseert audit procedures en checklists op een gestructureerde en veilige manier. Deze kunnen eenvoudig worden ingepland door supervisors en vervolgens in real-time worden opgevolgd.  Het systeem pusht automatisch audit schema’s naar de relevante operatoren. Zo weten operatoren altijd wanneer en welke audit ze moeten uitvoeren.

  • Training & competentiebeheer: Onboard werknemers efficiënter met zelfstudie en on-the-job learning, volg makkelijk het vaardigheidsniveau van operatoren en krijg direct inzicht in competenties en skills van je workforce.

  • Kwaliteitsmanagement: Met Azumuta garandeer je de integriteit en traceerbaarheid van gegevens met automatische gegevensverzameling, digitale handtekeningen en controle tests en product traceability rapporten.

  • Issue & improvement tracking: Operatoren kunnen eenvoudig en snel tickets aanmaken van problemen en non-conformities op de productievloer, verzamel ze in een kanban systeem – wijs toe wie verantwoordelijk is en volg issues op een gestructureerde manier op adhv de  verbeterborden.

Door al het papier te vervangen door één centrale tool, kan essentiële informatie direct op de werkvloer beschikbaar worden gesteld. De meest recente procedures zijn onmiddellijk beschikbaar voor alle werknemers en afdelingen in het bedrijf. Werknemers krijgen toegang tot de noodzakelijke documenten door ter plaatse een QR-code te scannen, order informatie in te geven,…

Een papierloze werkvloer bespaart tijd en geld, houdt de activiteiten georganiseerd, zorgt voor uniformiteit in de productie, en bovendien is de digitale manier van werken goed voor het milieu.

IoT Connectivity

Azumuta helpt fabrikanten vooruit en ontwikkelt software die de fabrieken van morgen beter maakt dan vandaag. IoT data collectie is de slimste manier voor fabrikanten om de machine uptime te verhogen, kosten te verlagen, en de veiligheid van werknemers te verbeteren.

Met de Azumuta IoT Connectivity kunnen organisaties data verzamelen uit verschillende Collector Protocollen zoals OPC UA, MQTT, en REST API. Ze kunnen ook kritische IoT-machine sensorgegevens vastleggen en productieprocessen analyseren.

Terwijl real-time gegevens over activiteiten op de werkvloer vanuit verschillende bronnen naar het centrale Azumuta platform stromen, krijgen leiders een high-level overzicht van de end-to-end productieactiviteiten.

Een sterk geautomatiseerd proces verkort de tijd die nodig is om gegevens te verzamelen en vermindert fouten bij het invoeren van gegevens. Het verzamelen van kritische gegevens tijdens de procedures garandeert ook de kwaliteit van elke werkorder. Supervisors kunnen zo problemen in de productie identificeren voordat ze zich op de werkvloer voordoen.

Deze open, transparante architectuur stelt bedrijven in staat om bestaande soft- en hardware van derden te integreren met Azumuta.

Data & Analytics

Om een cultuur van continue verbetering op te bouwen, moet je een inzicht-gedreven bedrijf worden. Azumuta’s dataverzameling en real-time zichtbaarheid stellen organisaties in staat om hun real-time intelligente inzichten te gebruiken om de productiviteit en efficiëntie met gemiddeld 20% te verhogen.

Gebruikers kunnen hun eigen interactieve dashboards bouwen om snel KPI’s te identificeren, visualiseren en monitoren, zoals de status van productieorders, defect percentages, machine gegevens, productiedoelen, audit rapporten, training statussen en meer.

Kortom, met ons intuïtieve Azumuta platform is het eenvoudig om te schakelen naar een meer responsief, adaptief en verbonden productiebedrijf. Meer informatie kan je vinden door te surfen naar de bedrijfswebsite azumuta.com of door naar onze kennisdatabank te surfen via hier.

Categorieën: