De voorbije 2 maanden, heeft Flanders Make de kans gehad om verschillende bedrijven welkom te heten in haar vestigingen in Kortrijk en Leuven met de bedoeling om nieuwe projecten te ontdekken en uit demo’s van onze partners omtrent digitale werkinstructies (DWI’s) te leren.

We zijn er ons van bewust dat in de huidige markt verschillende oplossingen voor digitale werkinstructies beschikbaar zijn. Ons eerste doel in het DWI4Manufacturing project, is om alle oplossingen te leren kennen en om ze aan ons netwerk te laten zien. Hiervoor hebben we een workshop gelanceerd die plaatsvond in Kortrijk op 14 juni 2022. Tijdens de workshop, kregen de deelnemers de kans om met DWI platformen aan de slag te gaan en de nodige vragen voor hun specifieke toepassing aan de providers van deze platformen te stellen. De platformen die aan bod gekomen zijn waren: Proceedix, Azumuta, Manual.to, GoRound, LightGuide Industrial AR, Passerelle, Ansomatic en Arkite.

17 deelnemers vanuit de regio hebben de workshop bijgewoond, gaande van kleine tot grote ondernemingen. Uit de positieve reacties van zowel de deelnemers als de providers, kunnen we concluderen dat de workshop een succes was. We hopen  tijdens dit  project in staat te zijn om soortgelijke workshops over heel  Vlaanderen te organiseren, zodat we bedrijven uit alle Vlaamse regio’s kunnen verwelkomen.

Een tweede doel van het DWI4Manufacturing project, is om advies te geven aan bedrijven die geïnteresseerd zijn in de  implementatie van digitale werkinstructies in hun werkomgeving. Om dit advies te kunnen geven, is het belangrijk dat we de individuele noden en vereisten van het bedrijf goed kennen. Hiervoor hebben we een tweede workshop gegeven die plaatsvond op 12 juli in Leuven. Tijdens deze workshop, werden verschillende demo’s van Flanders Make getoond waar digitale werkinstructies geïntegreerd zijn. De bedrijven konden hier implementatie-voorbeelden zien en een inschatting maken hoe het in hun eigen werkomgeving kan toegepast worden. 2 bedrijven namen deel aan deze workshop en kregen de volledige aandacht zodat we op al hun vragen konden antwoorden.

Ten slotte, willen we graag alle mensen bedanken die deel uitmaakten van onze workshops. Zowel de deelnemers, die ondanks hun drukke agenda’s nog tijd konden vrijmaken  om aanwezig te zijn, als de providers die kwamen om hun oplossingen en de mogelijkheden van hun platforms te tonen alsook het Flanders Make team en het DWI4Manufacturing team dat de workshops mogelijk maakten.

Categorieën: